OKULUMDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM

Okullarımızda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile ''Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'' ve Fiziksel Aktivite'' olmak üzere çalışmalar yapılmıştır.

Program kapsamında öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde; sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek, okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak, gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Bu doğrultuda; oluşturulan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında gerekli bilgilendirme dokümanları ile program  detayları, görsel içerikler ve okullarımızda yürütülecek çalışmalar hakkında detaylı bilgiler https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr    adresinde bulunmaktadır.

21.12.2023 113

21-12-202321-12-202321-12-202310-01-2024